Liderler Paris’te iklim zirvesinde buluşuyor

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün düzenlenecek iklim zirvesi öncesi, Paris’te geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, Parisliler’den mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamalarını istedi. Konferans kapsamında yaklaşık 11 bin güvenlik personeli görev yapıyor.

Liderler Paris’te iklim zirvesinde buluşuyor

Sera etkisine neden olan gazların azaltılması ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında düzenlenecek COP21’de bağlayıcı bir anlaşmaya varılması önem taşıyor. Hali hazırda imzalanan sera gazı emisyonlarına ilişkin anlaşmaların 2020’de sona erecek olması dolayısıyla Paris’te en az 10 yıl geçerli olacak yeni taahhütlere imza atılması bekleniyor. Paris’teki anlaşmada ortaya çıkabilecek temel sorun ise mali destek. Zengin ülkelerin, yoksul ülkelerin sera gazı salınımını azaltmak için ihtiyaç duyduğu teknolojinin sağlanması konusunda somut taahhütlerde bulunması gerekiyor.

BİRÇOK ÜLKEDE GÖSTERİ

Öte yandan BM İklim Zirvesi öncesi birçok yerde iklim değişikliğiyle ilgili eylemler gerçekleştiriliyor. Avustralya, İspanya, İngiltere, İtalya ve Almanya’da gibi ülkelerde eylemler vardı. Paris’te de eylemciler üç kilometrelik bir zincir oluşturdu. Maske takan 200 kadar göstericiye polis göz yaşartıcı gazla müdahale ederken 100 kadar göstericinin gözaltına alındığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X