Liderler zor durumda

Panamalı hukuk şirketi Mossack Fonseca’dan sızan belgeler, dünya liderlerine zor günler yaşatıyor. Belgelerde adı geçen İngiltere, Arjantin ve Rusya liderleri açıklama yaparak kendilerin savundu.

Liderler zor durumda

Babasının ismi Panama Belgeleri’nde geçen İngiltere Başbakanı David Cameron,  off – shore şirketinde kendi hisseleri de olduğunu ancak  bu hisseleri 2010 yılında  başbakan olmadan önce sattığın  açıkladı.Ancak Cameron’un bunları birkaç gün sonra itiraf etmesi ‘istifa et’ çağrılarını da beraberinde getirdi. İşçi Partisi Başkan Yardımcısı Tom Watson, Cameron’ın istifa etmek zorunda kalabileceğini söyledi. 

Sosyal medya kullanıcıları si , Twitter’da Cameron’a ‘İnşallah çocukların büyüyünce sosyalist olur ve tüm paralarını sığınmacılara bağışlar’ diyerek acımasız şekilde beddua etti.

MACRİ’YE İSTİFA ÇAĞRISI 

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te başkanlık sarayı önünde toplanan yüzlerce kişi Panama Belgeleri’nde adı geçen Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri’nin istifasını istedi. Öfkeli kalabalık polisin kurduğu güvenlik bariyerlerini kaldırma girişiminde bulundu. Bu arada savcılık iki ‘off-shore’ şirketle bağlantısının olduğu iddia edilen Macri hakkında soruşturma açtı. Macri, dünya genelinde belgelerde ismi geçen 74 devlet adamı ve politikacıdan biri.

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin ise Batılı ülkelerin Rusya’nın birliğini sarsmaya çalıştığını iddia etti. 

Putin ismi Parama Belgeleri’nde adı geçen  yakın dostu Sergey Ruldugin’in bir şirkette pay sahibi olduğunu ancak bu  şirketten kazandığı parayla müzik  enstrümanı alıp  çocuklara yardım ettiğini belirtti.  Yolsuzluk iddialarını redden Putin, ‘Keşke Roldugin gibi daha fazla  insan olsa’diyerek arkadaşını savundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X