Likidite eksikliği maliyeti yükseltiyor

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, sermaye piyasalarında yaşanan gelişmelere ilişkin görüşlerini açıkladı.

Likidite eksikliği maliyeti yükseltiyor

Likidite düşüklüğünün nedenlerine değinen Koç, piyasalarda fiyatların aşağı yönlü olduğu dönemlerde sıkça gündeme gelen konuların başında bu sorunun yer aldığını hatırlattı. Türkiye’de bazı pazarlarda ve yatırım araçlarında aynı sıkıntının yaşandığını belirten Koç, özellikle sabit getirili kıymetlerde likiditenin gittikçe kurumasının sadece Türkiye’nin değil, bütün piyasaların sorunu haline geldiğini ifade etti.

Likidite eksikliğinin alım-satım fiyat farkının açılmasına ve borçlanma maliyetlerinin yükselmesine neden olduğunu vurgulayan Koç, ‘Portföy yöneticileri, likidite nedeniyle bazı ürünlere yatırım yapmaktan kaçınıyorlar. Biz de birlik olarak ülkemiz piyasasındaki likidite düşüklüğünün nedenlerini araştırmak üzere bir anket hazırladık ve üyelerimizle paylaştık. Yakın gelecekte anketler üzerinden elde edilen sonuçları ve ülkemizdeki uygulamaları paylaşmayı planlıyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X