Likud ile Siyonist Birlik başa baş gidiyor

İsrail’de yapılan erken genel seçimlerde, sandık çıkış anketlerine göre, Netanyahu’nun liderliğindeki Likud Partisi ile Herzog-Livni liderliğindeki “Siyonist Birlik” başa baş gidiyor.

Likud ile Siyonist Birlik başa baş gidiyor

İsrail’de yapılan erken genel seçimlerde, ülke medyasının sandık çıkış anketlerine göre, Binyamin Netanyahu’nun Likud partisinin 27 koltuk elde etmesi beklenirken, Isaac Herzog-Tzipi Livni liderliğindeki “Siyonist Birlik” de 27 koltuk sahibi olarak gözüküyor.

İsrail Kanal 10 Televizyonu, oy verme işleminin saat 22.00’de tamamlanmasıyla, seçim çıkış anketlerini yayımladı. 

Söz konusu anketlere göre, seçimde başa baş gittiği görülen Netanyahu’nun Likud partisi ve Herzog-Livni liderliğindeki “Siyonist Birlik”in 27’şer koltuk kazanması öngörülüyor.

İsrail’de tek başına iktidara gelebilmek için Knesset’teki (Meclis) 61 koltuğa sahip olmak gerekiyor. Ancak, sandık çıkış anketlerinin yansıttığı verilere göre, hiçbir parti tek başına iktidara gelecek oy oranını elde edemediği için, ülkeyi bir koalisyon hükümeti bekliyor.

İsraillilerin yüzde 71,8’i oy kullandı

İsrail Merkez Seçim Komitesi’nden alınan nihai verilere göre, İsraillilerin yüzde 71,8’i sandık başına gitti.

Bu arada Netanyahu, seçim çıkış anketlerinin açıklanmasının ardından Facebook hesabından yayımladığı mesajda, “galibiyetini” ilan ederek, “Tüm ihtimallere rağmen, Likud büyük bir zafer kazanmıştır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X