Limak Uludağ ‘Bilim Şenliği’nde

Limak Uludağ Elektrik, Bursa Bilim Şenliği’nde “Güneş Pilli Mini Robot” ve “LED’li Gece Lambası” atölyeleriyle yer aldı.

Limak Uludağ ‘Bilim Şenliği’nde

TÜYAP Fuar Alanı’nda başlaki etkinlikte, Limak Uludağ Elektrik’in 2 farklı atölye standı çocukların akınına uğradı. Kendi tasarım ve becerileri ile oyuncaklarını ve gece lambalarını yapan öğrenciler, enerjinin doğru kullanımı adına bilgiler de edindi. 

Hazırladıkları oyuncakların ve gece lambalarının mutluluğunu yaşayan öğrencilerin sevincine ortak olduklarını belirten Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, “Çocuklarımızı enerji konusunda bilinçlendirmek bizleri fazlasıyla mutlu etti. 2 yıldır katıldığımız Bilim Şenliği’ndeki atölyelerimize her yıl daha fazla öğrenci gelmesi bizi çok memnun ediyor ve bundan sonraki senelerde yapacağımız çalışmalar için motivasyonumuzu arttırıyor” dedi. 

ENERJİYİ YAKINDAN TANIDILAR

LED’li gece lambası çalışmasında çocukların enerji tasarrufunu yakından gözlemleyebileceğini ifade eden Aytac, “Bu seneki şenliğin ana teması enerji verimliliği. Biz de bu kapsamda şu an için en verimli aydınlatma yöntemi olan LED’li lambaları ele aldık. Bu sayede çocuklar tek bir kalem pil ile haftalarca kullanabilecekleri bir lamba yapıyorlar ve kendi elleriyle tasarladıkları ve ömür boyu unutulmayacak bir çalışma gerçekleştiriyorlar. Güneş pilli mini robot ile de temiz, yerli ve tükenmez bir enerji kaynağı olan güneş ile harekete geçen robotla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi anlatılıyor. Bu yılki atölyelerimizden 2 bin öğrenci yararlanacak” ifadelerini kullandı. 

Limak Uludağ Elektrik çalışma atölyelerini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BEBKA Genel Sekreteri ve Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu da ziyaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X