Limon 2 liradan dalından koptu

Son dönemde fiyatı en çok artan ürünlerden limonda hasat başladı.

Limon 2 liradan dalından koptu

Türkiye’nin limon üretiminde önde gelen bölgelerinden Mersin’in Erdemli ilçesinde ilk ürünler dalından koparıldı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da, limon hasat edilen bahçeleri gezerek çiftçilere ve işçilere tatlı ikram etti. 

Türkiye’de limonun yüzde 70 kadarının Erdemli’de üretildiğini anlatan Tollu, ”Erdemli’de ekonomik hayat hemen hemen limon üzerine dönmekte. Yılda üç ürün alınabilen ilçemizde en büyük girdi limon hasadında gerçekleşiyor” dedi. Rekolteden memnun olduklarını dile getiren Tollu, ”Bu yıl çok şükür verim gayet iyi. Fiyatın da dalında 2 lira olarak belirlenmesi çiftçilerimiz açısından iyi bir gelişme. Gelecek süreçte bu fiyatın çok daha iyi olmasını temenni ediyoruz. Herkesin kazançlı olduğu bir sürecin başındayız” ifadesini kullandı.

Limon tüccarı Sabahattin Elal ise mayer cinsi limonunun kilogramını dalında 2 liradan aldıklarını, tüketicilere ise 4 liraya ulaştığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X