Limon fiyatlarına ihracat ayarı

Limon ihracatının Tarım ve Orman Bakanlığının ön iznine tabi olmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Limon fiyatlarına ihracat ayarı

Tebliğ, 22 Aralık 1995 tarihli ve 95/7623 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracat Rejimi Kararı’nın 2. ve 3. maddelerine dayanılarak hazırlanırken ön izne ilişkin usul ve esaslar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenecek. Tebliğ hükümleri yürürlük tarihinden itibaren 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uygulanacak. Tebliğ hükümlerini Ticaret Bakanı yürütecek.

KİLOSU 12 LİRA…

Son dönemde limonda tüketim artarken, depolardaki ürünün ağustosa kadar yurt içi talebi karşılamaya yeterli olmayacağı öngörüldü. İhracatın da etkisiyle limonun market ve pazar fiyatı 12 liraya tırmanırken, bu nedenle söz konusu ürüne yönelik ihracatın ön izne bağlanmasına karar verildi. Limonun kilogram fiyatının mevsim normalleri olan 5-6 lira civarında seyretmesi gerekiyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından yapılan analizde de mart ayında markette en fazla fiyat artışının yüzde 55,63 ile limonda yaşandığı belirtilerek, ‘Limonda rekoltenin düşük olmasının yanı sıra depodaki ürünün azar azar piyasaya arz edilmesi fiyatlarda etkili oldu’ değerlendirmesine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X