Lisanslı kulüp sayısı 33’e yükseldi

Süper Lig, PTT 1.Lig ve Spor Toto 2.Lig’deki 72 kulüpten 33’ü lisans alırken, kalan 39 kulübe 30 gün ek süre tanındı.

Lisanslı kulüp sayısı 33’e yükseldi

Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan incelemeler sonucunda en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig’deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterlere göre inceledi. Böylelikle, 2016-2017 sezonu için Lisans alan kulüp sayısının 33’e yükseldiği açıklandı.

BURSASPOR ALMIŞTI

 

İlk değerlendirmelerinde Kulüp Lisans Kurulu; Spor Toto Süper Lig’den Akhisar Belediye, Beşiktaş, Bursaspor, Ç.Rizespor, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa, Osmanlıspor, Sivasspor ve T.Konyaspor’a UEFA Lisansı;  PTT 1 . Lig’den Giresunspor,  Göztepe ve K.Karabükspor, Spor Toto 2. Lig’den F.Karagümrük, Fethiyespor, İnegölspor, Kırklarelispor ve Konya Anadolu Selçukspor kulüplerine Ulusal Lisans vermişti.

ALAMAYANA CEZA VAR

Pazartesi günü yapılan ikinci toplantıda ise, PTT 1.Lig’den  Altınordu, Balıkesirspor, Gaziantep BB ve M. Alanyaspor; Spor Toto 2. Lig’den Anadolu Üsküdar 1908, Ümraniyespor, Amed Sportif Faaliyetler, Gümüşhanespor, Hacettepespor, Hatayspor, İstanbulspor, Keçiörengücü, Pendikspor ve Sarıyer  kulüpleri verilen 30 günlük süre içerisinde eksikliklerini tamamlayarak Ulusal Kulüp Lisansı aldılar. Lisans alamayan kulüplere ek süre verilirken, talimatlara göre ceza uygulanacağı duyuruldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X