Lisede taciz protestosu: ‘Siz de dar pantolon giymeyin’ diyen müdüre soruşturma

İstanbul Bahçeşehir’deki bir anadolu lisesinde temizlik görevlisinin kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.

Lisede taciz protestosu: ‘Siz de dar pantolon giymeyin’ diyen müdüre soruşturma
Şikayet edilen görevlinin “Kız öğrenciler çok dar giyiniyor” diyerek kendisini savunduğu, müdürün ise öğrencilere, “Siz de o kadar dar pantolon giymeyin” dediği ileri sürüldü. İddialar öğrencileri ayaklandırırken, velilerin de katıldığı protesto gösterisi sonucunda okul müdürü ve temizlik işçisi hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.
 
DAR PANTOLON İDDİASI
 
Edinilen bilgiye göre; okulda bu yıl göreve başlayan temizlik işçisi, 2 kız öğrenciye okul koridorunda cinsel tacizde bulundu. Yaşadıkları bu olayı aileleriyle paylaşan kız öğrenciler, temizlik işçisini okul müdürüne şikâyet etti. İddiaya göre, taciz olayını kabul eden temizlik görevlisi, okul müdürüne verdiği savunmasında, “Kız öğrenciler çok dar giyiniyor” dedi. Okul müdürünün de öğrencilere, “Siz de o kadar dar pantolon giymeyin” dediği öne sürüldü.
 
“SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ…”
 
Öğrenciler ve veliler ise dün temizlik işçisi ile müdürü okul önünde protesto etti. 11’inci sınıfa giden bir öğrenci, temizlik işçisinin uzun zamandır göz tacizinde bulunduğunu, müdürün şikâyet ettiklerini, ancak temizlik görevlisinin işten çıkarılmadığını anlattı. Okul önünde toplanan öğrenci ve velilerin protesto gösterisine sivil toplum kuruluşları da destek verdi, tacize karşı sloganlar atıldı. Öğrenciler, “Üstünü örtme yargıla hesap sor, “Ay sonuna kadar değil gün sonuna kadar bile kalamaz” yazılı dövizler taşıyarak, sık sık “Okulda sokakta istismara hayır”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, idare etmiyoruz” sloganları attı. İlk 2 derse girmeyen öğrenciler, bir süre daha slogan attıktan sonra eğitime devam etmek üzere sınıflara girdi.
 
Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut, olayın yakın takipçisi oldukları belirterek, “Şu an için müdür ve ilgili hizmetli hakkında soruşturma başlatıldı. Tacizi gerçekleştiren hizmetli gözaltına alınabilir. Bu konuyu da takip edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X