Lisedeki dehşette ateş eden kesin olarak belirlenemedi

Hürriyet Anadolu Lisesi’nde yaşanan dehşette, iki öğrencinin ellerinde barut izi bulan polis, N.A.’nın engellemek ya da , H.C.’nin ateş etmesi için ikna etmeye çalışırken elini tuttuğu varsayımı üzerinde duruyor.

Lisedeki dehşette ateş eden kesin olarak belirlenemedi

Bülent CİVANOĞLU/OLAY ÖZEL HABER

Geçtiğimiz ay Bursa Osmangazi İlçesi Hürriyet Anadolu Lisesi öğrencileri H.C. ve aynı okulda okuyan kız arkadaşı N.A., öğrenim gördükleri sınıfta kafalarından vurulmuş halde bulunmuşlardı.

N.A. olay yerinde can verirken, arkadaşı H.C., ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşmişti. H.C.’nin ailesi organlarını bağışlarken olayda kullanılan silahın, H.C.’nin babası Sargun C.’ye ait ruhsatsız tabanca olduğu belirlenmişti.  

Deliller büyük bir titizlikle toplandı 

Polis yaptığı soruşturmada ilk olarak çevredeki ve okulun dış kapısında bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Cinayet bürosu polisleri N.A. ve H.C.’nin okula sabah diğer öğrencilerden yarım saat önce geldiğini, bahçe kapısında buluşarak içeriye beraber girdiğini tespit etti. İki öğrencinin cep telefonlarını da incelemeye alan polis WhatsApp konuşmalarında intiharı haftalar önce planlamaya başladıklarını gördü.

Barut izine iki öğrencide de rastlandı 

Polis okulda yaşanan dehşet sonrası silahın kimin tarafından kullanıldığını belirlemek üzere N.A. ve H.C.’nin ellerinden “Swap” izi aldı. Bursa Kriminal Bölge Başkanlığı’nda incelenen örneklerde iki öğrencinin de ellerinde barut izine rastlandı. Polis silahın kimin tarafından ateşlendiğini kesin olarak belirleyemedi.

N.A., sağ elini kullanıyordu, sol elinde barut izi bulundu 

Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri olayda hayatını kaybeden iki öğrencinin sağ elini kullandıklarını ailesinden öğrendi. Rapora göre H.C.’nin sağ elinde belirgin barut izine rastlanırken N.A.’nın sol elinde az miktarda iz bulundu. Buna göre bir tahmin yapan polisler H.C.’nin silahı ateşlerken N.A.’nın engellemek ya da arkadaşını ikna etmek için elini tuttuğu varsayımı üzerinde duruyor. 

www.olay.com.tr ÖZEL

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X