Liselerde boş kontenjan sayısı 300 bini bulacak

MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, açıklanan TEOG sonuçlarının ardından yapılan tercihler ve liselere yerleştirme sonucunda 71 bin 373 öğrencinin yerleşemediğini, ancak okullarda 248 bin 908 kontenjan boşluğunun olduğunu söyledi.

Liselerde boş kontenjan sayısı 300 bini bulacak

Kurt, “Yaklaşık 3-4 katı kontenjan boşluğu var. Bir de bu yerleştirmelerin bir kısmının özel öğretim okullarına geçeceğini düşündüğünüzde 30-40 bin civarında, bu kontenjan artarak 300 binleri bulacak” dedi.

Yarbudak’a son görev

 

Bursa Nilüfer’de tatil yaptığı yazlıkta kalbine ateş ederek yaşamına son veren Danıştay Üyesi Ali Yaşar Yurdabak (54) için dün İstanbul’da cenaze töreni düzenlendi. 

Yurdabak’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, uzun yıllar başkan olarak görev yaptığı İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin Bahçelievler’deki binasının önüne getirildi. Törende konuşan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, “Devlete sadakatle hizmet eden yargıçların önemini, değerini bugün çok daha iyi anlıyoruz” dedi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz ise, “Kendisiyle aynı okulda ve sınıfta okuduklarını hatırlatarak, ‘Gördüğüm en disiplinli, işine aşık, detaycı bir abimizdi” diye konuştu. 

Danıştay üyesi Ali Yaşar Yurdabak’ın cenazesi Ataköy 5. Kısım Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X