Liseli gençlere sosyal şok

Milli Eğitim Bakanlığı yeni kurallar açıkladı. Artık sosyal medyadan bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddeti özendiren paylaşımlar yapan lise öğrencileri, örgün eğitimin dışına atılarak açık liseye gönderilecek.

Liseli gençlere sosyal şok

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni dönemde öğrencilerdeh bilişim araçlarını ve sosyal medyayı kişisel, toplumsal, eğitsel yararlar doğrultusunda kullanmaları; zararlı, bölücü, yıkıcı ve toplumun genel ahlak kurallarıyla bağdaşmayan, şiddet içerikli amaçlar için kullanmamaları; bunların üretilmesine, bulundurulmasına, taşınmasına yardımcı olmamaları istenecek.

 

DERSTE TELEFONA KINAMA

Öğretmenin bilgisi ve kontrolü dışında bilişim araçlarıyla meşgul olan ve dersin akışını bozanlara kınama cezası uygulanacak.

 Kişilere, arkadaşlarına ve okul çalışanlarına sözle, davranışla veya sosyal medya üzerinden hakaret eden, paylaşan, yayan veya başkalarını bu davranışa kışkırtanlar okuldan 1-5 gün arasında kısa süreli uzaklaştırılacak. Bilişim araçları veya sosyal medya yoluyla eğitim ve öğretim faaliyetlerine ya da kişilere zarar verenler ile milli manevi değerlere, genel ahlak ve adaba uygun olmayan, yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışlarda bulunanlara da aynı ceza uygulanacak.

OKUL DEĞİŞTİRME CEZALARI

Başkalarını eylem düzenlemeye kışkırtan, eylemlere katılan; bilişim araçları veya sosyal medya yoluyla eğitim ve öğretimi engellenen; genel ahlak ve adaba uygunsuz, yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışları alışkanlık haline getiren; yapılan bu fiilleri sosyal medya yoluyla paylaşan, yayanlara okul değiştirme cezası verilecek.

 

Bilişim araçları veya sosyal medya yoluyla; bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddeti özendiren sesli, sözlü, yazılı ve görüntülü içerikler oluşturan, bunları çoğaltan, yayan ve ticaretini yapanlara ise örgün eğitimin dışına çıkarma cezası uygulanacak.

 Açık liselere yönlendirilecek olan bu öğrenciler, rehabilite edici uygulamalara tabi tutulacak.

DEVAMSIZLIK 45’TEN 30 GÜNE DÜŞÜRÜLDÜ

Günlük toplam ders saatinin 2/3’ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılacak.

Toplam devamsızlık süresi 45 günden 30 güne düşürüldü. Devamsızlığı özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X