Liselilerden AB projesi

Avrupa Birliği Erasmus Projeleri kapsamında Mudanya Mürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yabancı konuklarını ağırladı.

Liselilerden AB projesi

ÖMER BİLİK

Mudanya Mürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Belçika, Finlandiya, Letonya ve Danimarka’dan mesleki ve teknik liselerle ortaklık çerçevesinde, 90 bin Euro bütçeli “Erken Okul Terklerinin Önlenmesinde Sürekli Öğretmen Eğitimi” konulu projede 2 yıl boyunca ortak çalışmalar yapacak. Ortak çalışmalarla göçmenlerin ve dezavantajlı grupların okul eğitimine entegrasyonu yoluyla erken okul terklerinin engellenmesinde sürekli öğretmen eğitimi konusu çalışılacak.

Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, “AB projelerinde özellikle Türkiye oraya yatırdığı payın karşılığını alamıyor. Yaklaşık 2-3 yıldan beri okullarımız AB projeleri yaparak Avrupa’ya gitmelerini orayı görmelerini, oradaki eğitim-öğretim sisteminin nasıl olduğunu ve kendilerini geliştirmelerini önemsiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X