Liselilerin Oyunu Ayakta Alkışlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Celal Toraman Anadolu Lisesi Tiyatro Grubu’nun hazırladığı “Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu”. adlı oy…

Liselilerin Oyunu Ayakta Alkışlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Celal Toraman Anadolu Lisesi Tiyatro Grubu’nun hazırladığı “Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu”. adlı oyun büyük ilgi gördü. Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun ayakta alkışlandı. İlk gösterilerini öğretmen ve arkadaşlarına sunun liseli tiyatrocuların Ahmet Akın Kültür Merkezi’ndeki gösterisi büyük ilgi gördü. Oyunda rol alan 17 kişilik kadro profesyonelleri aratmadı. Oyunun ses, ışık, dekor- kostüm ve yönetmeni ile 21 kişilik kadro ile sahneye konduğunu anlatan Okul Müdürü Mehmet Arslan, başarılı öğrencileri kutladı. Eser, Roma dönemine ait 2 perdelik bir komedidir. Oyunun yazarı Larry Gelbart ve Bert Shevelove’dir. Türkçeye çevirisini usta oyuncu Haldun Dorman yapmıştır. Sahne uyarlaması ise, okulun edebiyat öğretmeni Nadir Candemir tarafından hazırlandı. Salunu dolduran yaklaşık 600 tiyatro sever başarılı gençleri ayakta alkışladı. Okul Müdürü Mehmet Arslan, oyun sonunda yönetmen Nadir Candemir’i çiçek verdi. Müdür Arslan, öğretmen Candemir ve öğrencileri tebrik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X