Litvanya’dan davet var

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, dün Litvanya Büyükelçisi Audrius Brüzga ve Litvanya Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan’ı ağırladı.

Litvanya’dan davet var

Büyükelçi Brüzga, buradaki konuşmasında, BTSO aracılığı ile Bursa ve Litvanya arasında yeni iş imkanları ve işbirlikleri gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini belirtti. Bursa’nın büyüyen ekonomik yapısı ve artan ihracatıyla Türkiye’nin lokomotif kenti olduğunu kaydeden Brüzga, Bursalı iş adamlarını Litvanya’ya davet etti. Brüzga, Litvanya’nın başta yenilenebilir enerji kaynakları ve yazılım teknolojileri olmak üzere birçok alanda ciddi yatırımları olduğunu vurguladı.

BİLGİ PAYLAŞIMI ÖNEMLİ

İbrahim Burkay ise, Bursa ile Litvanya arasındaki ticari ilişkilerin istenilen düzeyin çok uzağında olduğunu dile getirerek, bu durumu değiştirmek için Litvanya ile olan ilişkileri arttırmak istediklerini vurguladı. Benzer sektörlerde işlerini yürüten Bursalı ve Litvanyalı işadamlarını ortak platformlarda buluşturmanın ticari ilişkilerin artmasına yardımcı olabileceğine dikkat çeken Burkay, karşılıklı bilgi paylaşımının önemine işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X