Lodosla İnegöl’ün havası temizlendi

Bir süre önce havası en sıkıntılı ilçeler arasında olan İnegöl, lodosla havası en temiz ilçeler arasına girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı verilerine göre, İnegöl’ün hava kirliliği derecesi bir anda 80 puan düştü.

Lodosla İnegöl’ün havası temizlendi

Ocak ayı başında 103 puanla Bursa’nın havası en sıkıntılı ilçesi olan İnegöl, 13 Şubat 2016 Cumartesi günü itibariyle Bursa’nın havası en temiz ilçeleri arasında başı çekti.

 

2015 yılında 113, 2 Ocak 2016 tarihinde 103’e gerileyen İnegöl, 13 Şubat günü itibariyle hava kalitesini yükselterek 23’e geriledi. İnegöl uzun zaman sonra havası en temiz ilçe oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre Bursa’nın hava kalitesi hassas durumu ile uyarı veriyor.

Temiz havasıyla bilinen Bursa’nın hava kalitesi gün geçtikçe değişiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sitesinde Türkiye’nin her yerinden alınan hava kirliliği verileri puanlanarak, iyi, orta, hassas, sağlıksız, kötü ve tehlikeli diye 6 kategoriye ayrılıyor. Bursa’nın 5 noktasından alınan verilere göre ise ilin havası iyi durumu yükselirken, İnegöl adeta fark attı.

Hava kirliliğinin azalmasında lodosun yanı sıra yapılan denetimlerin etkili olduğu bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X