Logo tartışması

Bursa`nın yeni logosunun tartışıldığı Bursa Kent Konseyi toplantısında, katılımcılar logonun Bursa`yı temsil etmediğini ve değiştirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Logo tartışması
Bursa Kent Konseyi (BKK) tarafından düzenlenen ‘Bursa Konuşuyor’ genel konsey toplantısında, her kesimden ilgililerin katılımıyla lale figürlü ‘Bursa Şehir Logosu’ konuşuldu. Toplantıda söz alanların çoğunluğu logoya yönelik eleştirilerde bulundu.
Kamu Politikaları Enstitüsü Derneği Başkanı Tahsin Bulut, Bursa ile logo arasında bağlantı kuramadığını ifade ederek, “Bursa denilince akla öncelikle lale gelmiyor. Yerel nitelik taşıyan logo, merkezi otorite tarafından hazırlanmış. Yerel halkın katılımı sağlanmamıştır” diye konuştu.
 
DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ
 
Bursa Grafik Tasarımcıları Derneği Başkanı Serkan Beyoğlu ise, logo yapılmadan önce derneklerinden ve diğer kurumlardan görüş alınmadığını anlattı. Logonun değiştirilebileceğini kaydeden Beyoğlu, “Dernek olarak logonun değiştirilmesini istiyoruz. Tasarımcılar, müşteriye ürün sunarken alternatif çalışmalar da getirir. Ancak Şehir Logosu’nda böyle bir süreç de yaşanmadı. Bizce logo Bursa’yı anlatmıyor. Bursa’nın değerlerinin izini taşımıyor. Bursa yeşil olarak anılırken, logo da yeşil yok” dedi.
 
TURSAB adına konuşan GÜMRET Başkanı Erol Bodur, “Logonun, Bursa’nın izini taşımadığı eleştirilerine katılmıyorum. Logo, İznik’i çağrıştırsa bile kötü bir şey değildir.Bursa’da turizmi geliştirmek istiyorsak takdim edilen logoya odaklanmalıyız. Yakamızda taşımak büyük bir onurdur” diye konuştu.
 
KAMUOYU İŞİN İÇİNE KATILMALI
 
Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Erdal Aktuğ da, bu tür toplantıların kararlar alınmadan önce yapılması gerektiğini, Valiliğin bu konuda da kurumlara ve Bursalılara haksızlık yaptığını söyledi. Valilik tarafından kurumlara gönderilen yazıyı da eleştiren Aktuğ, bu yanlıştan da dönülmesini istedi.
 
Logonun atanmışlar tarafından yapıldığını ifade eden Aktuğ, “Bizler, senelerdir Bursa’yı İstanbul’un arka bahçesi olmaktan çıkarmak için çalışıyoruz. İDO’ya karşı BUDO’nun kurulmasını bu yüzden destekledik. Ancak İstanbul’u temsil eden lale, Bursa’ya getirilip logosu yapılıyor. Logonun Bursa’yı motif motif işleyen, Bursalıların nefesiyle çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Bu logo çalışması iptal edilmeli, kamuoyu işin içine katılarak daha uygun logo seçilmelidir” dedi.
 
Toplantı sonunda BKK Başkanı Semih Pala, toplantıda dile getirilen tüm görüşleri derleyerek ilgili yerlere aktaracaklarını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X