Lokantacılar zam hazırlığında

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (BESOB) de başında olan Bursa Lokantacılar Köfteciler Kebapçılar Odası Başkanı Arif Tak, lokantalardaki yemek fiyatlarına maliyet artışı nedeniyle yüzde 15 zam yapmayı planladıklarını söyledi.

Lokantacılar zam hazırlığında

ASLIHAN AYDIN

Lokantalardaki yemek fiyatlarında en son 30 Mart 2012 tarihinde artışa gidildiğini hatırlatan Tak, “Bu süre içinde her yıl enflasyon artışları yaşandı. Biz de toplam enflasyon artışının yarısını baz alıyoruz. Eğer kabul edilirse ortalama yüzde 15 zam talebi olacak. Son rakam bir ay içinde netleşecek” dedi. Tak, lokantacıların maliyet artışı nedeniyle zorlandığını ifade ederek, ete ve diğer ürünlere epey zam geldiğini, esnafın yükünün arttığını vurguladı.

10-15 LİRAYA ÇIKACAK

Üçüncü sınıf bir lokantada 4 lira olan çorbanın fiyatını 4,5 liraya çıkarılmasının planlandığını kaydeden Tak, sarma ve dolmanın 7 liradan 8 liraya, tatlıların ise 4 liradan 5 liraya çıkacağını söyledi. Tak, lokantada bir kişinin ortalama 8-13 liraya karnını doyurduğunu ifade ederek, fiyatın artması halinde bu rakamın 10-15 liraya çıkacağını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X