Londra metrosunda patlama! Yaralılar var…

Londra metrosunda patlama meydana geldiği ve olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği belirtildi.

Londra metrosunda patlama! Yaralılar var…

Londra’nın güneybatısındaki Parsons Green metro istasyonunda yerel saatle 08.20’de (TSİ 10.20) bir metro treninde patlama yaşandı.

Patlamanın ardından yangın çıkarken, olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra itfaiye ve ambulanslar da sevk edildi.

Sosyal medyadaki paylaşımlarda ise trenin arkasında bulunan beyaz bir kabın patladığı, trenden çıkanların yüzlerinin yandığı belirtildi.

“Terör vakası” olarak ele alınıyor

Londra polisinden yapılan açıklamada, kentin güneybatısındaki Parsons Green metro istasyonunda yerel saatle 08.20’de (TSİ 10.20) bir metro treninde gerçekleşen patlamanın “terör vakası” olarak ele alındığı ve “terör saldırısı soruşturması başlatıldığı” bildirildi.

Polis, olayda yaralananlar olduğunu ifade etti.

İngiltere Başbakanı Theresa May de olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Parsons Green’de yaralananlar ve bu terör olayına cesurca müdahalede bulunan acil servis görevlileriyle aynı hissiyatı paylaşıyorum.” dedi.

Bu arada Başbakanlık, May’in gün içinde olayla ilgili acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık edeceğini duyurdu.

“İnsanlar panik halindeydi”

Görgü tanıklarının, sosyal medyada olay yerinden paylaştığı bazı fotoğraflarda vagonun içinde alev almış plastik bir kovanın olduğu fark ediliyor. 

Ancak kovanın bulunduğu vagonda ciddi bir hasar görülmüyor. Görgü tanıkları ayrıca trenden inen bazı kişilerin yüzlerinde yanıklar bulunduğunu bildirmişti. 

AA muhabirine konuşan görgü tanığı ise bölgede patlama sesinin ardından havaya plastik kokusunun yayıldığını ve insanların çığlık atarak trenden inmeye çalıştığını söylemişti.

Görgü tanığı, “Ciddi şekilde yaralanan kimseyi görmedim ancak insanlar panik halindeydi, çığlık atıyor ve ağlıyorlardı.” demişti.

Olayın yaşandığı metro hattının Earls Court-Wimbledon ve Ealing Broadway-Turnham Green bölümlerindeki seferler askıya alınırken, istasyon ve civarındaki yollar da polisin soruşturması kapsamında kordon altında tutuluyor.

Londra’da 7 Temmuz 2005’te, 4 intihar eylemcisi 3 metro istasyonunu ve bir otobüsü hedef almış, bombalı saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 700’den fazla kişi yaralanmıştı.

Londra metrosunu günde ortalama 5 milyon kişi kullanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X