Londra’nın ilk Müslüman Belediye Başkanı

İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan belediye başkanlığı seçimini İşçi Partisi’nin adayı Pakistan asıllı Sadık Khan kazandı. Oyların yüzde 56,8’ini alan Khan, Londra’nın ilk Müslüman belediye başkanı oldu.

Londra’nın ilk Müslüman Belediye Başkanı

Başkent Londra’da belediye başkanlığına gelecek yeni ismi belirlemek için seçmenler perşembe günü sandık başına gitti. İşçi Partisi adayı Sadık Khan ile iktidardaki Muhafazakar Parti’nin adayı Zac Goldsmith arasında geçen yarışta, 1 milyon 310 bin 143 seçmenin oyunu alan Sadık Khan sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada, Londralı olmaktan ve bu göreve getirilmekten büyük onur duyduğunu belirterek, tüm seçmenlere teşekkür etti.

46 yaşındaki Khan, Londralılara konut, iş ve temiz hava sözü verdi. Khan’ı sosyal medya üzerinden kutlayan İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn, “Tebrikler. Herkesin eşit olduğu bir Londra oluşturmak adına seninle çalışmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Khan zafer konuşması için kürsüye çıktığı sırada, Önce Britanya partisinin belediye başkanı adayı Paul Golding, rakibini protesto etmek için sırtını döndü. Khan’ın konuşması boyunca pencereden dışarıya bakan Golding’in bu davranışı, İngiliz kamuoyunda sert tepkilere neden oldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X