Longoz’da kamp

Karacabey Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye’nin Anonim Kuş Fotoğrafçıları (TRAKUS) üyeleri, Karacabey Longozunda 4 gün süren kamp ile bir araya geldi.

Longoz’da kamp

AYDIN FİDAN

Aralarında Adana, Mersin, Rize, Ankara, İzmir, Samsun, İstanbul gibi illerden gelen yaklaşık 90 kişilik doğa fotoğrafçısı ve gözlemcisinin katılım gösterdiği kampta foto safariler, sosyal faaliyetler ve eğitim programları gerçekleştirildi.

Karacabey Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen kampta, aralarında Profesyonel doğa fotoğrafçıları, kuş gözlemcileri, bilim adamları, eğritmenler ve belgesel yapımcıları da yer alıyor. 

Ayrıca kampta, programlanmış arazi çalışmaları sonucu 141 farklı kuş türü gözlemleme ve fotoğraflama imkanı da bulundu. Bunların içerisinde nadir türlerden olan Alaca Baykuş, Ak Sırtlı Ağaçkakan, Orman Ağaçkakan, Ak ve Tepeli Pelikan, Kuğu, Çakır, Sülün, Benekli Bülbül ve Çizgili Ötleğen, Sarıbacaklı Kumkuşu ve Çayır Delicesi gibi türler yer aldı. 

TRAKUS’un kurucu Başkanı Serhat Tigrel, “Her meslek gurubundan farklı statülerde onlarca üyemiz kuş amacıyla Karacabey’de bir araya geldi. 50 yaşındaki üyemiz ile 10 yaşındaki üyemiz yaş, statü ve benzeri ayrımları bir kenara bırakarak etkinliğin ve doğanın tadını çıkardı. Bir de kampımızın hedef türleri vardır. Bunlar genelde fotoğrafçıların ve gözlemcilerin zorlandığı türlerdir. Her yıl Türkiye’nin önemli doğal alanlarında gerçekleştirdiğimiz bu kampımızın hedef kuş türleri arasında ağaçkakanlar ve baykuşlar oldu” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X