Lozan Mübadilleri Lübnan’da sergi açtı

Lübnan’ın Trablusşam kentinde yaşayan Girit Türkleri’nin düzenlediği Osmanlı Yönetimindeki Girit Müslümanları Konferansı 18-19 Aralık’ta Jihan Üniversitesi Konferans salonunda yapıldı.

Lozan Mübadilleri Lübnan’da sergi açtı

ÖMER BİLİK

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker’in üniversitede açtığı mübadillerle ilgili fotoğraf sergisi de büyük ilgi gördü. 

Lübnan Girit Derneği Başkanı Dr. Ali Bekraki Osmanlı döneminde yaşayanların 1880’de Lübnan’a göç ettiklerini söyledi. 200 binden fazla kişinin göçmen durumuna düştüğünü belirten Bekraki, göç edenlerle ilgili yaptıkları çalışmalar sonucu en çok Türkiye’deki Giritliler ile bir araya geldiklerini dile getirdi.

Konferansa Mersin Giritliler Derneği ikinci Başkanı Hüseyin Cahit Arseven, Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Çakmak, Aydın Davutlar Giritli Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Yunus Çengel, Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker ve Ürdünlü Tahsin Kridili’ye katıldı. 

Bekraki, amaçlarının babaları ve dedelerinden öğrendikleri tarihlerini çocuklarına aktarmak olduğunu sözlerine ekledi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X