Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya’da temsilcilik açtı

Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya’da Cumhur Aksan başkanlığında geniş katılımlı temsilcilik binasını açtı.

Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya’da temsilcilik açtı

ÖMER BİLİK

Mübadelenin 92. yıldönümü etkinlikleri programı çerçevesinde Mudanya’da temsilcilik açan Vakıf, savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitirenler anısına okunan ortak bildiride, “Bizler Mübadil çocukları ve torunları olarak, Mübadelenin 92. yıldönümünde Orta Doğu’da, Balkanlar’da, Ege Adaları’nda ve yaşadığımız coğrafyada çatışma yerine barış, farklı olanı sürgün yerine birlikte yaşama ortamının oluşturulabileceğine yürekten inanıyoruz” denildi.

 

Mütareke binası yanında toplanan kalabalık daha sonra sahile inerek bu uğurda hayatlarını kaybedenler anısına denize çiçek bıraktı. 

Belediye Başkanı Türkyılmaz da, mübadillerin temel taşının Mudanya olduğunu ve sosyal yaşamda ve diğer süreçlerdeki etkisinin tartışılamayacağını söylerken, Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey ise, Vakfın kültürümüzü tanıtması ve gelecek kuşaklara aktarma konusunda çaba göstermesinin önemine değindi. 

CHP Bursa Milletvekili Tayan da, Mübadelenin 92. yıldönümünde Vakıf temsilciliğinin açılıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X