LPG sektöründe kadın birliği

Dünya Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Birliği Uzmanı ve İletişim Müdürü Allison Abbott, yemek pişirdikleri için dünya genelinde LPG’yi en çok kadınların kullandığını ancak kendilerine şirketlerin yönetim kadrosunda yeteri kadar yer verilmediğini söyledi

LPG sektöründe kadın birliği

Abbott, ‘Sektörde kadınların sorunlarına daha fazla eğilmeyi kendimiz için görev olarak kabul ediyoruz ve bunun için WINLPG (Women in LPG) – ‘LPG’de Kadınlar’ isimli bir oluşuma gitme kararı aldık’ dedi. 

LPG piyasasında kadınların orta ve uzun vadede daha fazla görev alması gerektiğini ifade eden Abbott, mevcut şirketlerin yönetimlerinde ve alt kadrolarında çok az kadın çalıştığını, bunun sadece LPG değil tüm enerji sektöründe geçerli olduğunu vurguladı.

KADINLAR ROL MODEL OLACAK

Abbott, şirketlerin yönetim kadrolarında kadınların bulunmasının şirketteki finansal performansı ve kazancı olumlu yönde etkilediğinin altını çizdi. Allison Abbott, İngiltere Hükümeti tarafından yapılan araştırmayı öne sürerek, yönetiminde kadınların bulunduğu şirketlerin yıl sonu gelirlerinin rakiplerine göre yüzde 42 fazla olduğuna dikkat çekti.

WINLPG ile kadınların liderlik ettiği şirketleri görmeyi hedeflediklerini dile getiren Abbott, ‘Bu oluşumda geliştirdiğimiz stratejileri kadın çalışanlarla paylaşacağız. Kariyerlerini yönlendireceğimiz kadınlar rol model olacaklar. Düzenleyeceğimiz aktivitelerle sektörde birçok şeyi değiştireceğimizi düşünüyorum’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X