Lübnan yine karıştı

Ekonomik kriz nedeniyle üç aydır protestolara sahne olan Lübnan’da dün halk yine sokaktaydı. Polisin saldırısı nedeniyle eylem şiddete dökülürken, 220 kişi yaralandı. Protestocuların haftalardır oturma eylemi düzenlediği çadır kamp da ateşe verildi.

Lübnan yine karıştı

Lübnan’ın pek çok kentinde önceki gece ‘Bedel ödemeyeceğiz’ sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Yeni hükümetin bir an evvel kurulmasını talep eden protestocular, başkent Beyrut’un merkezindeki parlamento binasının yakınlarında toplandı. Ancak polisin sert müdahalesiyle protesto kısa süre içinde şiddete döküldü; en az 220 kişi yaralandı. 140 yaralıya olay yerinde müdahale edilirken, 80 kişi hastaneye kaldırıldı.

ÇADIRLAR ATEŞE VERİLDİ

Gece boyunca devam eden gerilimde polis plastik mermi, biber gazı ve tazyikli suyla eylemcilere saldırdı. Reuters’ın aktardığına göre, ‘Devrim’ sloganları atan eylemciler ise kendilerini ağaç dalları ve yol tabelalarını kalkan olarak kullanarak korumaya çalıştı. Eylemcilerin kent merkezinde kurduğu ve aylardır oturma eylemleri düzenlediği protesto kampında da yangın çıktı. Çok sayıda çadır yanarken, güvenlik güçleri yangını kendilerinin başlattığı suçlamasını reddetti.

‘ŞİDDETE SON VERİN’

Beyrut’un yanı sıra başta Trablusşam olmak üzere başka kentlerde de eylem vardı. Trablusşam’da hükümet konağının önünde toplanan eylemciler, yolsuzluklar konusunda hesap sorulması çağrısı yaptı.
Cumhurbaşkanı Mişel Aoun ise şiddete son verilmesi çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aoun, orduya ve güvenlik güçlerine olayların yatıştırılması için talimat verdiğini de açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X