Lüfer kıymayı beşe katladı

Marmara’da birkaç gündür etkili olan olumsuz hava koşulları balıkçıların denize açılmasını engelleyince lüferin kilogramı, 5 kilogram kıyma fiyatına ulaştı.

Lüfer kıymayı beşe katladı

Son günlerde denizlerde etkili olan fırtına yüzünden Marmara balıkçısı, teknelerini kıyıya bağladı. Az çıktığı için bir hafta önce fiyatı 150 liraya yükselen lüferin kilogramı, olumsuz hava koşullarının da etkisiyle yaklaşık 5 kilogram kıyma fiyatı olan 200 liraya tırmandı.

Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Merkez Birliği ve Çanakkale Merkez 1 No’lu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Özkurnaz, bu balık türünün yavrusuna defne ya da yaprak adının verildiğini kaydetti. Defnelerin biraz daha büyüyüp 8-10 santimetre boylarına geldiğinde çinekop olduklarını dile getiren Özkurnaz, ”O balık biraz daha büyüdüğü zaman da sarıkanat ve ardından da lüfer olur. En büyüğüne ise kofana denir. Balık daha fazla büyümeden yakalanıyor, ucuz fiyata satılıyor. Defne ve çinekop balıklarının yakalanması kesinlikle yasaklanmalıdır. Aksi takdirde lüfer balığının değeri altınla ölçülür” dedi. Özkurnaz, lüferin fiyatının daha da artacağını ileri sürerek sözlerini noktaladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X