Lüks yatlar, Marmaris’te görücüye çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bu yıl 34. kez düzenlenen “Marmaris Yacht Charter Show” başladı. 

Lüks yatlar, Marmaris’te görücüye çıktı

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından Yatlimanı’nda gerçekleştirilen fuarda, değeri 1 milyon ila 6 milyon avro, haftalık kiraları ise 4 bin ila 90 bin avro arasında değişen lüks yatlar görücüye çıktı. 

 “Marmaris Yacht Charter Show” fuarına, 52 yat ve yurtdışından gelen 75 acentenin temsilcileri katılıyor. Liman boyunca demirlenen ahşap gulet ve motor lüks yatlar, vatandaşlarla turistlerin ilgisini çekti. Ziyaretçileri karşılayan yat personeli, yat ve verdikleri hizmetler hakkında bilgilendirmede bulundu. 

– “Fuar, bölgemiz yat turizmine artı değer kazandırıyor”

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Başkanı İskender Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sene katılımın oldukça iyi olduğunu söyledi. 

Yurtdışından gelen acentelerin niteliği ve çeşitliliğinin memnuniyet verici düzeyde bulunduğunu dile getiren Akbaş, Türkiye’nin en seçkin yatlarının Marmaris’te toplandığını kaydetti.

Fuar sayesinde tekne sahipleri ile yurtdışından gelen acentelerin bir araya gelmesini amaçladıklarını ifade eden Akbaş, “Acentelerin sattıkları ürünü yakından tanıması ve güven duygusuyla satışta daha aktif rol oynamalarını sağlamak istiyoruz. Fuar, bölgemiz yat turizmine her yıl artı değer kazandırıyor” dedi. 

Çoğunluğu Türkiye’de üretilen gulet ve motor yatları dünyanın dört bir yanından gelen “Yat Charter” acenteleriyle buluşturan etkinliğin ülke turizmine çok ciddi katkı sağladığına işaret eden Akbaş, “Yat kiralama sektörü için sezonun başlangıcını ifade eden bu fuar, Akdeniz’in en eski mürettebatlı yat turizmi tanıtım organizasyonudur” diye konuştu.

Fuar kapsamında yurtdışından gelen 2 jüri üyesi ve organizatörler tarafından yatların aşçıları arasında yemek yarışması düzenlenecek. 

Yatlarda hazırlanan yemekler, daha sonra ilçe meydanında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Bazı yatlar, kendi bünyelerinde tanıtım partileri yapacak. 

 “Marmaris Yacht Charter Show”, 10 Mayıs’ta gerçekleştirilecek gala yemeğiyle sona erecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X