Lüksemburg uzayda maden arayacak

Lüksemburg, uzayda maden aramaya yönelik sanayi sektörü oluşturmak üzere düzenleme yapacağını ve şirketlere mali teşvik vereceğini duyurdu.

Lüksemburg uzayda maden arayacak

Lüksemburg’un vereceği teşvikler kapsamında, kurulacak şirketlerin Ar-Ge çalışmalarında ortak yatırım ve uzay maden şirketlerine doğrudan sermaye yatırımı sağlanacak. Lüksemburg Başbakan Yardımcısı Etienne Schneider, ABD merkezli çeşitli firmaların bu teşvikler kapsamında ülkelerinde görüşmeler sürdürdüğünü açıkladı. 

Lüksemburg’un 1985 yılında kamu teşvikiyle kurduğu uydu şirket SES’in hali hazırda faaliyetteki 50 iletişim uydusuyla dünyadaki en büyük uydu şirketlerinden biri olduğunu hatırlatan Schneider, bu projede SES firması ile Planetary Resources ve Deep Space Industries firmalarının beraber çalışacağını ifade etti. Lüksemburg’un uzayda madencilik için gerekli yasal düzenlemeleri yıl sonuna kadar tamamlaması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X