Lüksemburg Ve Finlandiya Büyükelçilerinden Vali Altıparmak’a Ziyaret

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Conzemius ile Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti kabul etti. Kab…

Lüksemburg Ve Finlandiya Büyükelçilerinden Vali Altıparmak’a Ziyaret

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Conzemius ile Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti kabul etti. Kabulde Vali Altıparmak, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla Türkiye’deki AB ülkelerinin büyükelçilerinin farklı şehirlere gittiğini, Lüksemburg ve Finlandiya büyükelçilerinin de Erzurum’a geldiğini belirterek, ”kendileriyle Erzurum ile ilgili görüşmelerimiz oldu.Kendilerine tekrar hoş geldiniz diyor,Erzurum’da görmekten mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum “dedi. Büyükelçi Vaskunlahti de Erzurum’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Türkiye’nin farklı şehirlerini gezip görerek onlarla ilişkilerimizi güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz. Yeni şeyler keşfetmek istiyoruz” dedi. Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius ise Lüksemburg Parlamentosunun, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını kabul etmesi konusunda yaptığı açıklamada “Bizim parlamentomuzda demokrasi sistemi var, o yüzden demokratik hakları olarak istediği görüşleri kabul etmede özgürler” yanıtını verdi. “Doğu Anadolu’da Ermeni mezaliminin en fazla yaşandığı yerlerden biri Erzurum. Bu konuyla ilgili kentteki tarihi yerleri gezecek misiniz” sorusuna ise Conzemius,”Erzurum’da gezilip görülecek oldukça fazla yer var, o yerleri de görmeyi düşünüyoruz. Ayrıca Lüksemburg Hükümeti ile Türk Hükümeti arasında oldukça güçlü ilişkiler var. Bizler bu güçlü ilişkileri sürdürmeyi planlıyoruz. Daha önce söylediğim gibi parlamento bazı kararları verme konusunda özgürdür. Bu konuda demokrasi olduğu için onlara bir şey söyleyemeyeceğim ama Lüksemburg, Türkiye’nin AB uyum sürecinde de Türkiye’yi destekliyor ve bu tür destekleri devam ettireceğiz. Türk-Ermeni ilişkilerinde de iyileştirici olmayı planlıyoruz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X