Lüksemburg zor durumda

Uluslararası 300`ün üzerinde şirketin Lüksemburg hükümeti ile yaptığı gizli anlaşmalar sayesinde milyarlarca Euro vergi kaçırdığı iddia edildi.

Lüksemburg zor durumda
Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’na (ICJJ) bağlı 26 ülkeden 80 gazetecinin 28 bin belgede yaptığı çalışma sonucu, büyük bir vergi vurgunu ortaya çıkarken, Lüksemburg’un da zarara uğratıldığı belirlendi.
 
Araştırmada aralarında PepsiCo, Ikea, Amazom gibi firmaların bulunduğu şirketlerin 2008-2010 yılları arasındaki belgeler ışığında, PricewaterhouseCoopers (PwC) isimli denetim ve danışmanlık kuruluşunun, şirketlerin talebi üzerine vergi oranını yüzde 1’e kadar indirecek karmaşık bir mali yapı kurduğu tespit edildi.
 
JUNKER HEDEFTE…
 
Ortaya atılan iddialar dönemin Lüksemburg başbakanı ve yeni Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker’i zora sokarken, Junker ilk yaptığı açıklamada ‘soruşturma açılması durumunda çalışmalara müdahale etmeyeceğini’ söyledi.
 
Komisyon, Ekim ayında Lüksemburg’daki vergi anlaşmalarının AB hukukunu ihlal edip etmediğini incelemek için soruşturma başlatmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X