LYS adayları dikkat! Saat ve takı yasak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, yarın başlayacak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek adaylara, sınav salonunda yasak olan saat, kolye, takı gibi metal araç gereçlerini getirmemeleri konusunda uyardı.

LYS adayları dikkat! Saat ve takı yasak

Geçen yıl bin 500 civarında adayın, sırf bu tür araç gereçlerle sınava girdiği için tutanaklarla veya kamera kayıtlarından yola çıkılarak sınavlarının iptal edildiğini belirten Demir, “Kişiler, bunu bir kopya çekme amaçlı yapmıyorlar ama unutkanlıkları ve ihmalleri nedeniyle sınavları iptal ediliyor. Burada, sınav kurallarını ihlal muamelesi yapıyoruz” dedi.

Sınav sonuçlarını açıklarken ise süre konusunda sürpriz yapmak gibi bir iddiaları olmadığını anlatan Demir, “Önemli olan, sağlıklı şekilde sonuçları üretelim. Bu sene de aynı şekilde ortaöğretim müfredatında olmayan hiçbir konu yok. Tamamen ortaöğretimde öğretilen konularla sınırlı bir sınavımız olacak. Soruları taşıyan araçları online takip edecek şekilde hazır durumdayız. Herhangi bir güvenlik açığı da beklemiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X