LYS Trafiği

Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) katılmak için sabahleyin evden yola çıkan Adanalılar trafiğe takıldı. Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da s…

LYS Trafiği

Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) katılmak için sabahleyin evden yola çıkan Adanalılar trafiğe takıldı. Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da saat 10.00’da başlayan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Matematik Sınavı (LYS-1) başladı. Bu sınava katılmak için Adana’da yola çıkan aile ve adaylar trafik nedeniyle zor anlar yaşadı. Özellikle Balcalı Üniversitesi’nde sınava girecek adaylar Mithat Özsan Bulvarı’ndan ve Baraj Yolu’nda yoğunluk oluşturdu. Trafik kilitlenince velileri çocuklarının sınava yetişemeyeceği stresi sardı. Bu stresle veliler kornalara basarak trafiğin kilitli olmasını protesto etti. Bazı veli ve adaylar araçlarını yolun kenarına park ederek yaya olarak sınav salonlarına ulaşmaya çalıştı. Bir veli araç içinden “Çocuğumu sınava yetiştirmeye çalışıyorum yetiştirebilirsem” diyerek tepki gösterdi. Başka bir veli ise kızının sınava girdiğini, trafiğin çok yoğun olduğunu, kendisinin bunu bilerek motosikletle kızını getirdiğini anlatarak, “Ben aralardan kolayca geldim. Ancak otomobil ve dolmuşla gelenler çok zorlandı. Çocuklar strese girdi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X