‘Maalesef Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Maalesef ülkemizde Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi.” dedi.

‘Maalesef Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı’na konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Maalesef ülkemizde Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi. Anadolu’daki varlığımızı bin yıl önceki Malazgirt’i atlayıp, Anadolu’daki zayıf bağlantılarla daha eskilere götürme çabası belki iyi niyetliydi ama beyhudeydi. Malazgirt’i, devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. İşte çağrımızı yaptık ve bugün millet Malazgirt’te.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sultan Alparslan, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse biz de 15 Temmuz’da onlarla mücadele ettik. 15 Temmuz’da, Osmangazi, Fatih Sultan Mehmet Han, Abdülhamid -i Sani Han kimlerle mücadele etmişse, Gazi Mustafa Kemal kimlerle mücadele etmişse biz de onlarla mücadele ettik. Oyun aynı, hedef aynı sadece senaryo, figüranlar farklı. Bu oyunda Feto bir piyondur. PKK, YPG, PYD, DEAŞ, diğer terör örgütleri bir piyondur. Hepsi de gözünü vatanımıza dikmiş olan güçlerin kullandıkları birer araçtır. Bizim mücadelemiz sadece araçlara değil asıl onları kullananlara karşıdır.”

“Anadolu hep yedi düvele bedel olmuş bir güçtür”

“Hayatımız boyunca beli bükük olarak görmek isteyenlere diyoruz ki Türkiye artık ayağa kalktı, bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz.” diyen Erdoğan, “Bugün milletçe yedi düvele karşı mücadele ediyor olabiliriz ama unutulmasın tarih boyunca Anadolu hep yedi düvele bedel olmuş bir güçtür. Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te giydiği kefen, bu millete liderlik eden herkesin sırtında olmaya devam etmiştir.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X