Macaristan’dan Türkiye’ye destek

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı İhracattan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı İstvan Joo, Macaristan’ın güçlü Türkiye’yi desteklediğini belirtti.

Macaristan’dan Türkiye’ye destek

Joo, Türkiye ve Macaristan arasında mükemmel bir iş birliği olduğunu söyledi. Her iki ülkenin de aralarındaki ilişkiyi daha da geliştirmek için farklı alanlara yönelebileceğini ifade eden Joo, ‘’Geçen yılın verilerine baktığımızda iki ülkenin toplam ticaret hacminin 3 milyar euro seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu hacmi arttırabileceğimiz çeşitli sektörler olduğuna inanıyorum. Macaristan’da faaliyet gösteren 32 büyük Türk şirketinin bin kişiden fazla istihdam yarattığını memnuniyetle görüyoruz, bu çok önemli.

Daha çok Türk firmasının Macaristan’a gelip yatırım yapabilmesi için dost iş ortamı yarattık” dedi. Joo, Macaristan’a yatırım yapan Türk iş adamlarının ürünlerini 500 milyonluk Avrupa Birliği (AB) pazarına sadece 24 saat içerisinde ulaştırma imkanına sahip olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin AB ile olan ilişkilerini de değerlendiren Joo, ‘’Türkiye ile Macaristan arasında mükemmel uyumda bir politik koordinasyon bulunmakta. Macaristan güçlü Türkiye’yi destekliyor. Türkiye’yi stratejik bir partner olarak görüyoruz. AB’ye üyelik sürecinde elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X