Maçka Demokrasi Parkı’ndaki olaya ilişkin suç duyurusu

Şişli’deki Maçka Demokrasi Parkı’nda güvenlik görevlisinin, kıyafetinden dolayı kendisini parktan çıkarmaya çalıştığını iddia eden kadın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Güvenlik görevlisinin soruşturma tamamlanıncaya kadar aç

Maçka Demokrasi Parkı’ndaki olaya ilişkin suç duyurusu

Avukatıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Çağla Köse, parkın özel güvenlik görevlisi S. İ. hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, özel güvenlik görevlisi S. İ. hakkında, TCK’nın 115/3 maddesinde düzenlenen “Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek veya bunları değiştirmeye zorlamak” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle dava açılması talep ediliyor.

 

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Köse, önceki gün parktaki güvenlik görevlisi S. İ’nin , kendisine “burada böyle gezemezsin, buna izin vermem” deyip polisleri de çağırması üzerine aralarında tartışma çıktığını söyledi.

 

Öte yandan belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, güvenlik görevlisi soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X