Macron: Esad’ın alternatifi yok

Suriye ile diyalog kurulmasından yana olan birçok Avrupa ülkesine Fransa da dahil oldu.

Macron: Esad’ın alternatifi yok

Bir süre önce göreve başlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yerine geçecek meşru bir isim olmadığını ve savaşı bitirmek için Rusya ile çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Macron Esad’ın gitmesinin Fransa için artık önkoşul olmaktan çıktığını söyledi. 

Sekiz Avrupa gazetesine çarşamba günü bir mülakat veren Macron, Esad’ın Suriye halkının düşmanı olduğunu kabul etmekle beraber, Fransa’nın düşmanı olmadığının altını çizdi. Cumhurbaşkanı, Paris’in önceliğinin terörist gruplarla savaşmak olduğunu ve Suriye’nin başarısız bir devlet konumuna düşmemesini arzuladıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı’nın sözleri bir önceki Fransız yönetimi ile birebir karşıtlık oluşturuyor ve Moskova’nın ‘Esad’a alternatif olmadığı’ görüşüne daha yakın bir duruş sergiliyor.

Öte yandan mülakat sırasında Rusya ile ilişkilere de değinen Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye’de çözüm için çalışmaya hazır olduklarının altını çizdi. Macron, kabul etmeyecekleri tek durumun ülkedeki kimyasal silah kullanımı olduğunu söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X