Macron’dan ‘gerginliği tırmandırmayın’ çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD ve Kuzey Kore’ye gerginliği tırmandıracak söz ve eylemlerden kaçınmaları çağrısında bulundu.

Macron’dan ‘gerginliği tırmandırmayın’ çağrısı

ABD ve Kuzey Kore’ye gerginliği tırmandıracak söz ve eylemlerden kaçınmaları çağrısında bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kuzey Kore’nin oluşturduğu balistik ve nükleer tehdit konusunda kaygı duyduğunu ifade etti. Uluslararası toplumun, ‘Kuzey Kore’nin önkoşulsuz diyaloğu başlatmasını’ sağlaması gerektiğini vurgulayan Macron, bu süreçte Fransa’nın müttefikleri ve bölgedeki ortaklarıyla dayanışma içinde olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore, hafta içinde ABD askeri üslerinin bulunduğu Guam’a Hwasong-12 orta-uzun menzilli balistik füze saldırısı hazırlığında olduğunu duyurmuş, bu, ABD’nin şiddetli tepkisine neden olmuştu. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesinde Kore Yarımadası’ndaki soruna ilişkin ilgili tüm taraflara ‘itidal’ çağrısında bulunmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X