Madde bağımlılarından annelere tavsiyeler

Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında düzenlediği panelde, annelere çocuklarının madde bağımlısı olmamaları için neler yapmaları gerektiği ve madde kullanan gençleri anlamanın yollarının neler olduğu anlatıldı.

Madde bağımlılarından annelere tavsiyeler

Alder Ebru Kültür Merkezi, AYBUDER ve Bursa Eğitim Gönüllüleri işbirliğiyle Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde konuşmacı olarak yer alan Ayık Yaşamla Buluşma Derneği (AYBUDER) Genel Sekreteri Seyyide Yörük, Bursa’da son yıllarda madde kullanan kişi sayısında ciddi bir artış olduğuna dikkat çekti. Kendisinin de 8 yıl boyunca madde kullandığını, 3 yıl önce madde bağımlılığından kurtularak temiz bir hayat sürdüğünü belirten Yörük, “Çocuk ve gençlerin madde bağımlısı olmaması için ailelere, özellikle de annelere büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Bir kadın aile için çok önemli. Anne değişirse aile değişir. Aileler değişirse toplumlar değişir. Bu nedenle anneler madde bağımlığıyla mücadelede çok önemli. Eğer aile değişmeye başlarsa, bağımlının iyileşmekten başka çaresi kalmıyor. Bizimde amacımız ailelerin ve özellikle annelerin uyuşturucuyla mücadele konusunda bilinçlenmelerini sağlamak. İnşallah yürüttüğümüz çalışmalarla güzel sonuçlar alarak, gençleri madde bağımlılığından hem kurtaracağız, hem de koruyacağız” diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X