Madde bağımlılığı masaya yatırıldı

Kişinin kendini tanıma, öfke kontrolü, stresle baş etme, iletişimde güçlü olma, ‘hayır’ diyebilme ve problem çözme gibi yaşam becerilerindeki eksikliklerin madde kullanımı riskini artırdığı belirtildi.

Madde bağımlılığı masaya yatırıldı

Gemlik Belediyesi’nin Kumla Ali Kütahya Ortaokulu ile birlikte organize ettiği “Madde Bağımlılığı Sempozyumu” büyük ilgi gördü. Her yönüyle ele alınan Uyuşturucu Bağımlılığı Sempozyumu’na öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde yapılan sempozyumda Rehber Öğretmen Sibel Göğebakan, Dr. Serhat Yamalı, İl Halk Sağlığı Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapan Maddeler Şube Müdürü Dr. Serkan Ursavaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal ve Gemlik Müftülüğü’nden vaiz Muharrem Dutar konuşmacı olarak katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’ın başkanlık yaptığı sempozyumda, gün boyunca ilçe halkına önemli bilgiler sunuldu.

YANLIŞ DÜŞÜNCELER

Sempozyumda konuşan Rehber Öğretmen Sibel Göğebakan, gençlerin cesaret denemeleri ve merak üzerine kullandığı uyuşturucu madde, sigara ve alkol gibi zararlıların, daha çok amacı, hedefi olmayan kişiler arasında yaygın olduğunu söyledi. Sibel Göğebakan, ‘Benim iradem güçlüdür, bağımlı olmam. Ben kendimi kontrol edebilirim. Madde kullanımı arkadaşlık ilişkilerini arttırır. Sosyal çevrenin genişlemesine yardımcı olur. 

Farkındalık yaratır. Herkes kullanıyor, bir şey olmuyor. Bir kere kullanmaktan bir şey çıkmaz. Sadece zayıf insanlar bağımlı olur. Ara sıra kullanmakla bir şey olmaz. Sadece kullanan kişiye zarar verir. Ottur, zararı yoktur’ gibi yaygın düşünce ve sözlerin yanlış olduğunu vurguladı.

Sibel Göğebakan, kişinin kendini tanıma, öfke kontrolü, stresle baş etme, iletişimde güçlü olma, ‘hayır’ diyebilme ve problem çözme gibi yaşam becerilerindeki eksikliklerin de madde kullanımı riskini artırdığını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X