Madde bağımlılığı şikayeti artıyor

Bursa’da ilk kez Osmangazi Belediyesi tarafından Emek Zekai Gümüşdiş Mahallesinde 2014 yılında hizmete açılan Aile Rehberlik Merkezi, vatandaşların bireysel ve çift olarak ücretsiz psikolojik destek alabildikleri en önemli merkez oldu.

Madde bağımlılığı şikayeti artıyor

Kadın, erkek her yaştan insanın başvurabildiği Osmangazi Belediyesi Aile Rehberlik Merkezinde görevli Psikolog Melike Oruç, bu yıl merkeze yapılan başvurular arasında madde bağımlılığı şikayetinin ilk sırada geldiğini söyledi. Gerek aile, gerekse bireysel olarak yapılan başvuruları değerlendiren Oruç, “2016 yılının ilk 8 ayında 194 kadın, 56 erkek, 52’si 18 yaş altı toplam 302 kişiye bireysel ve çift olarak psikolojik danışmanlık hizmeti verildi. 8 aylık sürede 350 bireysel seans gerçekleştirdik. Yapılan bu görüşmeler sonunda, bize müracaat eden vatandaşlardan 22 yetişkin, 5 çocuk tedavi amacıyla hastanelerin psikiyatri servislerine yönlendirildi. Gelen vatandaşlardan 14’ü psikoloğa yönlendirilirken, şiddet mağduru 11 kadın da, adli ve hukuki süreç konusunda bilgilendirilerek sığınma evlerine yönlendirildi” dedi.     

BURSA’NIN EN KAPSAMLI MERKEZİ

Ayrıca, 8 aylık sürede aile danışmanı tarafından 41 seans çift, 11 seansta aile toplam 52 seans danışmanlık hizmeti verildiğini belirten Psikolog Melike Oruç, “Osmangazi Belediyesi tarafından hizmete açılan Aile Rehberlik Merkezi, Bursa’nın en kapsamlı aile rehberlik merkezi. 2 psikolog, 1 aile danışmanı, bir eşitlik birimi çalışanı ve 1 hizmetli personelle hizmet veren merkezimizde bu yıl en büyük şikayet artışı madde bağımlılığı konusunda yaşandı. Genel müracaat sayısında da, geçen yıla oranla yüzde 5’lik bir artış söz konusu” dedi.

MADDE BAĞIMLILIĞI ŞİKAYETİ ARTIYOR

Bu yıl, şikayet artışı yaşanan madde bağımlılığı konusunda ailelere ve bireysel başvuru yapan vatandaşlara yönelik bir dizi çalışma programları geliştirdiklerin söyleyen Oruç, “Bize müracaat eden vatandaşlara bireysel ve aile olarak psikolojik ve sosyolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Ancak, bizim yürüttüğümüz bu çalışmaların tek başına başarılı olması mümkün değil. Madde Bağımlılığı ile mücadele konusunda başta aileler olmak üzere, polis, öğretmen ve çevrenin desteği şart” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X