Maden OSB’de sona gelindi

Orhaneli Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Maden OSB’nin kurulması için gerekli olan haber Ankara’dan geldi. Bölgeye 52 fabrika kurulacağını belirten Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Maden OSB’de sona gelindi

Orhaneli Belediyesi’nin Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) ile ortaklaşa yürüttüğü Orhaneli Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinde sona gelindi. Maden OSB ile ilgili geçtiğimiz haziran ayında Orhaneli’nde ÇED süreci kapsamında, halkı bilgilendirme toplantısı yapılmıştı. Halkı bilgilendirme toplantısının ardından devam eden süreç sonunda Ankara’dan beklenen haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda toplanan İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, kurulacak olan Maden OSB için ÇED nihai kararını verdi.

Maden OSB ile ilgili gelinen son aşamayı değerlendiren Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Maden OSB’nin ilçenin kaderini değiştirecek bir proje olduğunu ve kurulma aşamasında örneklerinden çok hızlı bir şekilde yol aldıklarını söyledi. Maden OSB’nin Bursa’da ilk defa tüm kentin dinamiklerinin onayladığı bir proje olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, “Benim için en önemli nokta budur. Bu projeye Bursa karar verdi. Bu projeye başladığımızda en hızlı süreç 7 yıl demişlerdi, ama 2 yılda bu duruma geldik. Hem Türkiye’nin ilk Maden İhtisas Organize Sanayisi’ni yapmış olacağız, hem de Türkiye’nin en hızlı OSB’sini kurmuş olacağız” dedi.

52 FABRİKA KURULACAK…

Maden OSB’nin kurulması ile birlikte ilçe ve köylerin yeniden eski hareketliliğine kavuşacağını ifade eden Başkan Tatlıoğlu, “İnsanlar Orhaneli’ye geri dönecek, ilçemizde işsizlik kalmayacak” diye konuşurken, bundan sonra bölgeye 52 fabrika kurulacağını ve yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti. Tatlıoğlu, bundan sonraki süreçte vatandaşlara ait yerlerin fiyatlarının belirlenerek kamulaştırma yapılacağını ve Maden OSB Yönetim Kurulu oluşturacaklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X