Maden projesinin izinlerine iptal

Koza Altın İşletmeleri’nin Bursa’da 4 ayrı alanda yapmayı planladığı maden arama projesinin ‘ÇED gerekli değil’ kararı iptal edildi.

Maden projesinin izinlerine iptal

Mahkeme, tarım ve orman alanları içerisinde yer alan projenin toplamda 25 hektarın üzerinde olduğunu belirterek ÇED sürecine tabi tutulması gerektiği yönünde karar verdi. İnegöl ve Keles ilçelerine bağlı Lütfiye ve Düveli Köyleri mevkiindeki tarım ve orman alanları içerisinde Koza Altın İşletmeleri’nin yapmayı planladığı maden arama projesinin ‘ÇED gerekli değil’ kararı iptal edildi.

Bursa Barosu, DOĞADER ve bölge halkının arama çalışmalarının iptali için açtığı davada Bursa 2. İdare Mahkemesi, projenin toplamda 25 hektardan fazla olduğu dikkate alarak ‘ÇED gerekli değil’ kararını iptal etti, projenin ÇED sürecine tabi tutulması gerektiği yönünde karar verdi.

Bilindiği gibi 25 hektarın altındaki projeler için ÇED kararı gerekli değil. Bu nedenle şirketler ÇED sürecinden kaçınmak için faaliyet yürütecekleri alanı 25 hektarın altında parça parça beyan ediyor.  ÇED süreci toplam ruhsat sahası dikkate alınarak değil şirketlerin beyan ettiği saha miktarı üzerinden yürütülerek madencilik faaliyetlerinin olası çevresel sonuçlarını ortaya koyacak süreç işletilmiyor.

Bursa’nın tarım ve ormanlık alanlarını kapsayan proje, 4 ayrı alanda toplamda 26 adet maden arama sondajı ve 12 adet yarma işlemi ile maden arama projesini içeriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X