Madımak katliamı 23. yılında anıldı

Sivas Olayları’nın 23. yıldönümü nedeniyle Sivas Valisi Davut Gül başkanlığındaki heyet, eski Madımak Oteli’ni ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Vali Gül, “Bu acı hem Sivasımız’ın hem de insanlığın ortak acısıdır” dedi.

Madımak katliamı 23. yılında anıldı

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde düzenlenen Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın, 2 otel görevlisi ile 2 eylemci toplam 37 kişi ölmüştü. Sivas olayların 23. yıldönümü için kentteki ilk anma programı Valilik koordinesinde gerçekleştirildi. Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Garuk Kocacık, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ ile çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan bir grup; eski Madımak Oteli olan bugünkü Sivas Bilim ve Kültür Merkezi’ne giderek, bina içerisinde ölenlerin isimlerinin yer aldığı anı köşesine karanfil bıraktı.

SIKI GÜVENLİK

Anma etkinlikleri sırasında olumsuz bir olay meydana gellemesi için polis ekipleri alarma geçirildi. Kente özel araç ve otobüsler ile diğer şehirlerden gelen katılımcılar, şehir merkezi girişlerinde oluşturulan polis kontrol noktalarında durduruldu. Araçlarda aramalar yapılırken, kişilerin de kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra kente girmelerine izin verildi. Anma etkinliği kapsamında, grupların yürüyüşün yapılacağı güzergahın başlangıcı olan cadde ve sokaklarda yollar trafiğe kapatıldı. Güzergah üzerindeki geçiş noktaları ile otel yakınlarında ise çevre illerden gelen takviye birliklerle birlikte yaklaşık 3 bin polis görevlendirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X