Madrid’de Erdoğan-Biden görüşmesi başladı! Masada önemli konular var

Dünyanın gözü kulağı NATO Zirvesi’nin yapıldığı Madrid’de. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki kritik görüşme başladı.

Madrid’de Erdoğan-Biden görüşmesi başladı! Masada önemli konular var

NATO İspanya’nın başkenti Madrid’deki tarihi zirvede Stratejik Konsept Belgesi’ni yeniliyor. Türkiye, Madrid’deki anlaşmayla İsveç ve Finlandiya’nın ittifak üyeliği önündeki vetosunu kaldırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada çok sayıda kritik görüşme gerçekleştirdi. Zirvede merakla beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan-Biden görüşmesi başladı.

GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme öncesi yaptığı açıklamada, temasların yarın da devam edeceğini belirtti. Erdoğan ‘Rusya- Ukrayna savaşında denge politikası yürütüyoruz’ vurgusunda bulundu. Erdoğan, “NATO’nun güçlenmesine yönelik atılacak adımlar, özellikle Rusya-Ukrayna sürecine ayrı bir katkı verecektir.” dedi.

ABD Başkanı Biden ise Finlandiya-İsveç mütabakatı ve Ukrayna tahılı konusundaki çabaları için Türkiye’ye teşekkür etti.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Madridde Erdoğan-Biden görüşmesi başladı Masada önemli konular var

NATO üyesi 30 ülkenin katıldığı aile fotoğrafı çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk sırada ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yanında poz verdi. Erdoğan, fotoğraf çekimi sonrasında ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Johnson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile sohbet etti.

Madridde Erdoğan-Biden görüşmesi başladı Masada önemli konular var

Associated Press (AP) ve Agence France-Presse (AFP) haber ajansı, söz konusu sohbetten onlarca fotoğrafı dünyaya geçti.

Madridde Erdoğan-Biden görüşmesi başladı Masada önemli konular var

 “TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda varılan anlaşmaya da değinen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye’ye teşekkür etti. Stoltenberg, sözlerine şöyle sürdürdü:

“Bugün, NATO liderleri Finlandiya ve İsveç’i NATO üyesi olmaya davet etmek için tarihi bir karar aldı. Türkiye, Finlandiya ve İsveç’in dün gece imzaladıkları anlaşma bu kararın önünü açtı. Türkiye, Finlandiya ve İsveç’e, ileriye dönük ortak bir yol bulmak için müzakerelere katılma davetimi kabul ettikleri için teşekkür ederiz. Bu, birçok farklı düzeyde birden fazla kişiyle haftalarca süren zorlu bir çalışma oldu. Üst düzey yetkililer, benim himayemde Brüksel’de iki tur görüşme yaptı. Dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Niinistö ve Başbakan Andersson ile görüştük ve nihai anlaşmaya varabildik. Bu Türkiye için iyi bir anlaşma. Finlandiya ve İsveç için iyi bir anlaşma. Bu NATO için iyi bir anlaşma.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X