Mahalle Komitelerine “Temel Afet Bilinci Eğitimi”

Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Mahalle Komiteleri’ne Temel Afet Bilinci eğitimi verdi.

Mahalle Komitelerine “Temel Afet Bilinci Eğitimi”

Nilüfer’de Mahalle Komitesi üyelerine  farklı konularda eğitimler verilmeye devam ediliyor. 7 mahalleden Nilüfer Kent Konseyi’ne   gelen talep üzerine Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Temel Afet Bilinci konulu eğitim  verdi. 2015 yılında başlayan eğitimlere bu süre içinde Dağyenice, Balat, Çamlıca, İhsaniye, Görükle Dumlupınar, Fethiye ve  Cumhuriyet Mahalle Komitesi üyeleri katıldı. 

Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından Mahalle Komitelerine verilen eğitimlerde hazırlanan sunumlarla katılımcılar bilgilendirildi. Eğitimde Nilüfer Belediyesi’nin afet ve acil durumlara  yönelik çalışmaları, Mahalle Afet Konteynırları hakkında bilgilendirme,  afetler hakkında bilgilendirme, deprem öncesi alınması gereken tedbirler, deprem anında yapılması gerekenler, Bursa’da yaşanmış depremler, acil durum telefonları gibi bir çok konuda katılımcılar bilgilendirildi. 

Yaklaşık bir buçuk saat süren eğitimler sonunda Sivil Savunma Uzmanlığı’na olumlu geri dönüşler yapıldı. 

Sivil Savunma Uzmanlığımıza gelen talepler üzerine okul, fabrika ve işyerlerine de deprem, yangın ve temel afet bilinci konulu  eğitimler veriyor. 

Öte yandan Nilüfer Belediyesi  Sivil Savunma Uzmanlığı’nca yürütülen “Her Mahalleye Afet Konteynırı” Projesi de devam ediyor. Proje kapsamında şu an 20 mahalleye afet konteynırı yerleştirildi.  2019 yılı sonuna kadar 64 mahallenin hepsine  afet konteynırı  konulması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X