Mahalle konakları restore ediliyor

İnegöl Belediyesi, Yenice Mahallesi Ali Hatipoğlu Sokak’ta bulunan yedinci Mahalle Konağı’nın restorasyonuna başladı.

Mahalle konakları restore ediliyor

Kasım ayının sonuna kadar konağın şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak bir hizmetle faaliyete geçmesi hedefleniyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerle birlikte yapım çalışmalarının yüzde 50’si tamamlanan mahalle konağında incelemelerde bulundu. Aktaş, “7/24 devam eden hizmet anlayışımızla, kırsal mahalleler, spor, kültür sanat, restorasyon, alt yapı ve üst yapı gibi birçok çalışmaya imza atmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi. 

Restorasyonu devam eden mahalle konağı ile ilgili bilgi veren Aktaş, şu ana kadar yüzde 50’lik kısmının tamamlandığını söyledi. Hem kamulaştırma hem de restorasyonla ilgili bedelin bir kısmını Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan aldıklarını ifade eden Aktaş, “ Bu mekanların şehre değer kattığını görüyoruz. Dolayısıyla eski yapıları da muhafaza etmek, onları korumak gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X