Mahalle olan köyler doğalgaza kavuşuyor

İnegöl’ün merkez 21 mahallesine doğalgaz veren İNGAZ, Yeniceköy’ü de doğalgaza kavuşturdu.

Mahalle olan köyler doğalgaza kavuşuyor

Son seçimlerle mahalle olan Yeniceköy’de doğalgaz meşalesi Vali Münir Karaloğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin tarafından yakıldı.

İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, “Bizler İnegöl ve Yenişehir’in bütün imarlı sokaklarına doğalgaz hattını kavuşturduk. Yoğun kar yağışıyla şehrimiz bir kriz anı yaşadı. Hepimiz evimizden çıktık ve işimizin başına geldik. Bir vatandaş dahi kış gününde doğalgazsız kalmadı. Yeniceköy’e doğalgaz hattını getirirken Akhisar’ın bir hafta gazsız kalması gerekiyordu. Buna yüreğimiz el vermedi ve yeni bir yöntemle hiç gaz kesintisi yaşatmadan bu çalışmaları yaptık” dedi.

Milletvekili Şahin ise, “EPDK’dan izin alınması gerekiyordu. Bizde rica ettik, onaylandı. 5 Milyon TL civarında bir yatırım. AK Parti hükümeti olarak insan merkezli siyaseti, insana hizmeti kendimize ilke edindik. Çevreyi de düşünerek değerli yatırımlar yapıyoruz. Bazen kamu bazen de özel sektör kaynaklarını kullanıyoruz. Biliyorsunuz 3 ay önce de İnegöl Devlet Hastanesi’ni açmıştık. 300 yataklı son derece güzel olan hastanemizin açılışını yapmıştık. Dün Mustafakemalpaşa’daydık. Ayın 15’inde Karacabey’i açacağız. Ayın 20’sinde İnegöl’de olacağız. İnegöl’deki toplu konutları ve oradaki gençlik merkezimizi ve halk sağlığı merkezimizi inşallah hep beraber, Sağlık Bakanımız ile birlikte halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Vali Karaloğlu ise, “Belediyeler hizmet yarışına devam ediyor. İngaz yüzde 10’u belediye iştiraki olsa da, özel bir şirkettir. Nihayetinde kulağına yatabilir. Yeniceköy onun hizmet alanında değilmiş zaten. Değilse İnegöl’deki sorumluluğunu da bitirmiş. Burayla uğraşmayabilirdi. İNGAZ ülkesine güvenerek, halkına güvenerek bu bölgeye yatırım yaptı. Sıra Yeniceköy halkında. Bu gaz yatırımları eğer kapınıza gelen abone kutunuza abone olmazsanız, o zaman şirketi cezalandırmış olursunuz. Mahalleli vatandaşlarımız bu çağdaşlıktan istifade edebilmeleri için hızlı bir şekilde abone sayısını arttırması lazım” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından sembolik olarak gaz yakıldı. Ardından Yeniceköy’de ilk abone olan Ramazan Kahraman ve ailesi evlerinde ziyaret edildi. Protokole doğalgaz kullanılarak yakılan ocakta yapılan çay ikram edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X