Mahalle otoparkları ile çarşı nefes alacak

İnegöl Belediyesi çarşıya nefes aldıracak ve trafik sirkülasyonunu bir nebze de olsa rahatlatacak mahalle otoparkı uygulamasını hayata geçirdi.

Mahalle otoparkları ile çarşı nefes alacak

İnegöl Belediyesi, mahalle otoparkları ile çarşıya nefes aldırmayı hedefliyor. 

Cuma Mahallesi Hacı Veli Ağa Sokakta hizmete açılan mahalle otoparkında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Şehri rahatlatacak, dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ediyor. Bilindiği üzere bugüne kadar planladığımız birçok otoparkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Cuma Mahallesi hem şehir merkezi olması hem de çarşı merkezini içinde barındırması sebebiyle otopark ihtiyacının daha fazla hissedildiği bir mahalle. Özellikle yapılaşma sürecini tamamlamış bir mahallemiz olması sebebiyle Cuma Mahallemizde çocuk parkı ve otopark uygulaması yapabilmek için kamulaştırma çalışmalarımız oldu. Kamulaştırma ve yıkım işlemlerinin tamamlanmasının otopark çalışmalarımızı da tamamladık ve Allah’ın izniyle bugün de otopark alanımızı hizmete açmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

 

İnegöl’ü daha yaşanabilir, nefes alan bir şehir olarak dizayn etmek için birçok projeyi art arda hayata geçirdiklerini ifade eden Kansu, “İnegöl’ü meydanlarıyla, yeşil alanlarıyla anılan bir şehir yapmak hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çarşı merkezinde Kültür Sarayı binasının yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu projemiz de tamamlandığında çarşımız güzel, ferah bir meydana kavuşacak. Yine 2014 yılının Kasım ayında Hacı Veli Çıkmazında çocuk parkı uygulamamız olmuştu. Bu çocuk parkımız Cuma Mahallemizde yapılan ilk ve tek çocuk parkı olma özelliği taşıyor. Yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde çocuk parkı, otopark ve yeşil alan çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Kullanıma açılan otopark alanı bin 250 metrekare alan sahip. Kamulaştırılan alanla ilgili 1 milyon lira bedel ödenirken, otopark uygulaması ise 45 bin liraya mal oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X