Mahalle sakinleri tedirgin!

Bursa’da yaşanan şiddetli yağmur, toprak kaymasına ve evlerin duvarlarının çatlamasına sebep oldu. Bursa’nın en eski mahallelerinden Mollaarap’ta yağışlar toprak kayması ve bir çok binada çatlaklara sebep oldu.

Mahalle sakinleri tedirgin!

Merkez Yıldırım İlçesi Mollaarap Mahallesi’nde yaşanan toprak kayması ve çatlaklar mahallelinin korkulu rüyası haline geldi. Yağmur yağışının şiddetinin artırmasıyla kayan toprağın diğer binaların üstüne çökmesinden korkan vatandaşlar evleri boşaltıp başka evlere yerleşti. 

Valilikten yardım isteyen mahalle sakinleri zarar gören evlerini kendi imkanlarıyla tamir etmeye çalışıyor. Bir hafta önce şiddetli yağmur sonucu evlerinin altındaki toprağın kaymaya başladığını ve evlerinde çatlaklar oluştuğunu belirten 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Fatma Güler, “Bizler de komşularımız da büyük tehlikedeyiz. Yağmur yağdığında kaçıyoruz, toprak kayması yüzünden köyümüzde kaldık ancak çalıştığımız için mecburen geri döndük. Korkarak yaşıyoruz, yağmur yağmasından korkar hale geldik. Artık yağmur yağmasın diye bakıyoruz. Pazara gitmek için evden çıktım, eve geri döndüğümde ise kapıdan içeri giremedim. Evin önü göçtüğü için bahçeyi tırmanıp eve öyle girebildim. Paramız yok, masrafları kendimiz karşılayamıyoruz, bu yüzden kaymakamlıktan yardım bekliyoruz. “ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X