Mahkeme izniyle Doğu Garajı’na

Kestel ve Gürsu minibüslerinin Doğu Garajı’na girişlerini yasaklayan karara yürütmeyi durdurma çıkınca, UKOME de yargı süreci tamamlanana kadar minibüslerin bu bölgenin kullanmalarına geçici olarak izin verdi.

Mahkeme izniyle Doğu Garajı’na

HATİCE DAL

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin geçen yıl aldığı Kestel ve Gürsu minibüslerinin Doğu Garajı’na girişlerini yasaklama kararına mahkemeden yürütmeyi durdurma çıktı.

UKOME, yargı süreci tamamlanana kadar Kestel ve Gürsu minibüslerinin Doğu Garajı’nı geçici olarak kullanmalarına izin verdi. 

YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR.. 

UKOME, Ankara Yolu trafiğini rahatlatmak amacıyla, Kestel ve Gürsu minibüslerinin Doğu Garajı’nı girişlerini yasaklamış ve bu hattın Bursaray’ın Kestel İstasyonu’na kadar yolcu taşımalarını karara bağlamıştı.

Bununla birlikte İsabey ve Karapınar minibüslerinin de Mimar Sinan kavşağından dönerek ring yapmaları yönünde karar almış, ancak bunu uygulamaya koymamıştı.

UKOME’nin bu kararı üzerine minibüsçü esnafı da, hem Kestel-Gürsu, hem de İsabey-Karapınar hattıyla ilgili kararlarını yargıya taşımıştı. Mahkemeden bu kararla ilgili ‘yürütmeyi durdurma’ çıkmasının ardından, UKOME de yargı süreci tamamlanana kadar Kestel ve Gürsu minibüslerinin Doğu Garajı’nı kullanmalarına geçici olarak izin verdi. 

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”…

Kestel Minibüsçüler Odası Başkanı Meysun Ayva, Doğu Garajı’nın kendilerine tekrar açıldığını kaydederek, “UKOME, Gürsu-Kestel ve İsabey-Karapınar hatlarının güzergahlarını değiştirme kararı aldı.

Bu karar alındıktan sonrada dava açtık ve mahkemeyi kazandık. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldıktan sonra belediyeye tekrar müracat ederek Doğu Garajı’nın bize açılmasını sağladık. BURULAŞ minibüsleri kendi sistemine almak istiyor. Bizler de o sisteme girmek istemiyoruz. Bununla ilgili mücadelemiz sürecek” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X